- 5 średnich ziemniaków
- 1 czerwona cebula
- 1 szklanka czerwonej fasoli (z puszki)
- 4 korniszony
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sos:
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka octu winnego
- 3 łyżki oleju z pestek dyni
Najwyższej jakości produkty – słoweńskie specjały – znajdziesz w naszym sklepie
Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Ostudź, pokój w ok. 1 cm plastry. Cebulę pokrój w cienkie talarki, korniszony- w plasterki. Warzywa połącz z fasolą, posyp natką pietruszki.
Połącz musztardę z miodem i octem. Sosem polej sałatę, składki dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec obficie skrop olejem z pestek dyni.
